“Sănătatea Mintală la locul de muncă” 9-10 Octombrie 2018

O conferință organizată cu sprijinul Mental Health Europe, Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României, al Asociației Penumbra și al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie

La aniversarea a 25 de ani de activitate în domeniul sănătății mintale,Fundația Estuar, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 organizează Conferința Europeană “Sănătatea Mintală la Locul de Muncă”.

Conferința se adresează specialiștilor din aria sănătății și a sănătății mintale, angajaților și angajatorilor, beneficiarilor de servicii sociale și de sănătate mintală, experților de medicina muncii, politici publice, resurse umane și altor reprezentanți ai ONG-urilor, autorităților publice și companiilor private.

Principalele teme abordate vor fi:

  • Protecția si promovarea sănătății mintale la locul de muncă
  • Sănătatea mintală la locul de muncă și politicile publice
  • Sănătatea mintală la locul de muncă: provocări și oportunități în 2018
  • Punerea în practică a conceptului de sănătate mintală la locul de muncă

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați reprezentanții Fundației Estuar la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la 0040.031.41.71.888.

Pentru înscriere, vă rugăm să accesați următorul link: https://goo.gl/forms/jt8Jj99NOYR0EAZz1

Fundația Estuar a fost înființată în anul 1993 pentru a dezvolta opțiuni și alternative sociale pentru adulții cu probleme de sănătate mintală în vederea incluziunii în comunitatea românească.

La nivel național, Fundația Estuar oferă servicii de consiliere și informare, servicii de recuperare, reabilitare și incluziune socială și terapie ocupațională în cadrul celor cinci centre sociale dar și locuințe protejate și consiliere la domiciliu.

Despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6, București

Este o instituție publică de interes local care implementează măsuri sociale în sectorul 6 din București pentru a preveni situațiile de risc și pentru a proteja persoanele dezavantajate (familiile vulnerabile, persoanele singure, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități sau alte persoane aflate în situații dificile). În sectorul 6, instituția desfășoară activități de implementare a politicilor sociale și de dezvoltare de strategii de prevenire, precum și de combatere a factorilor de risc social, de informare a cetățenilor cu privire la drepturile lor sociale, de inițiere și implementare a programelor de asistență socială.

Despre Mental Health Europe

Mental Health Europe este o organizație europeană de tip rețea de ONG-uri dedicată promovării sănătații mintale într-un mod pozitiv, prevenirii stresului, îmbunătățirii îngrijirii, acțiunilor de advocacy pentru incluziunea socială și protejarea drepturilor (ex) utilizatorilor de servicii de sănătate mintală, persoanelor cu dizabilități psihosociale, familiilor și aparținătorilor.

MHE colaborează îndeaproape cu instituțiile europene și cu organismele internaționale pentru a integra sănătatea mintală în toate politicile și pentru a pune capăt stigmei asociate sănătății mintale. Mental Health Europe reprezintă asociații și indivizi în domeniul sănătății mintale, inclusiv utilizatori de servicii de sănătate mintală, profesioniști, furnizori de servicii și voluntari. Împreună cu membrii săi, MHE formulează recomandări pentru factorii de decizie în elaborarea politicilor de sănătate mintală. MHE plasează utilizatorii serviciilor în centrul activității lor pentru a asigura vocea persoanelor care au suferit de sănătate mintală ca fiind auzită în întreaga Europă.

Despre Asociația Penumbra

Penumbra este una dintre cele mai mari organizații din domeniul sănătății mintale din Scoția. Fondată în 1985, promovează sănătatea mintală și bunăstarea pentru toți pentru a preveni sănătatea mintală a persoanelor care sunt expuse riscului și pentru a sprijini persoanele cu probleme de sănătate mintală.

Despre Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României

Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități este un organ de lucru al Senatului României, constituit pentru pregătirea activității de legiferare și pentru realizarea funcției de control parlamentar. Comisia examinează proiecte și propuneri legislative care vizează drepturile omului, ale minorităților naționale și ale cultelor religioase. De asemenea, a constituit un grup de lucru în vederea revizuirii legii sănătății mintale.

Despre Asociatia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP). A.R.P.P. este asociația profesională națională a psihiatrilor din România. A fost înființată în anul 1990 și are ca obiect dezvoltarea și perfecționarea tuturor activităților de bază din domeniul psihiatriei și sănătății mintale în Romania.

Toate Drepturile Rezervate - Fundatia Estuar