Fundatia Estuar a inaugurat Ceainaria Estuar ClubHouse

Bucuresti, 24 septembrie 2015 - Fundatia Estuar a inaugurat joi, 24 septembrie 2015, Ceainaria Estuar Club-House in cadrul proiectului ”Servicii sociale despre si pentru sanatate mintala”, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Acest proiect este implementat de Fundatia Estuar, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Ceainaria Estuar ClubHouse este o afacere sociala, care presupune ca profitul afacerii sa nu fie directionat catre actionari, ci in scop social. in cazul Ceainariei Estuar ClubHouse, tot profitul se va intoarce in Estuar ClubHouse pentru finantarea activitatilor acestuia. Un aspect important este legat de faptul ca doi membri ai clubului, adulti cu istoric psihiatric sunt angajati ai ceainariei si vor fi cei care vor pregati ceaiul sau cafeaua pentru clienti. Astfel, Ceainaria Estuar ClubHouse are functie tripla: de a dezvolta abilitatile de viata ale membrilor angajati, de a genera venituri care sa ajute clubul si de a implica comunitatea locala in viata clubului, pentru ca, prin frecventarea ceainariei de catre persoanele din comunitate, in calitate de clienti, creste gradul de acceptare sociala a membrilor si scade izolarea sociala a acestora.

”Fundatia Estuar lanseaza astazi Ceainaria Estuar ClubHouse, un proiect de suflet pentru noi, care ia nastere la aproape un an de la lansarea clubului Estuar ClubHouse. Avem in ClubHouse pana acum 43 de membri si ne dorim ca pana in luna aprilie 2016 sa ajungem la 70 de membri. Suntem bucurosi ca am reusit sa infiintam doua locuri de munca pentru doi dintre membrii clubului, astfel ca cei care vor veni sa serveasca ceaiul sau cafeaua aici vor fi serviti de acestia”, a declat Amedeea Enache, Director Executiv al Fundatiei Estuar.

”ClubHouse-ul este un loc foarte important pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala, pentru ca aici nu exista pacienti. Iar Ceainaria pe care o inauguram astazi va fi cu siguranta un punct care va atrage membrii comunitatii, pentru ca este altceva decat ce ofera altii. Va felicit pentru aceasta initiativa, ar trebui sa avem mai multe astfel de locuri in oras”, a precizat Marius Lacatus, Director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.
Ceainaria Estuar ClubHouse este localizata in Strada Orsova, nr. 129, Sector 6, Bucuresti.

Estuar ClubHouse este un concept inovativ al unui centru de zi dedicat exclusiv adultilor cu probleme de sanatate mintala si bazat pe integrarea lor in comunitate si pe dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, excluzand serviciile de tip terapie. Estuar ClubHouse a fost lansat in 2014 si este primul astfel de centru din Romania. Serviciul social tip ClubHouse este un model de program, care porneste de la premisa ca membrii acestuia (persoane cu probleme de sanatate mintala) pot lucra productiv si pot avea in acelasi timp o viata sociala satisfacatoare, in ciuda unei probleme de sanatate mintala.

Despre partenerii proiectului

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 de catre Asociatia Penumbra din Scotia si Liga Romana de Sanatate Mintala si este prima organizatie din Romania care a creat pentru adultii cu probleme de sanatate mintala o retea de servicii de ingrijiri comunitare.Misiunea organizatiei este oferirea de servicii pentru adultii cu probleme de sanatate mintala din Romania in vederea reintegrarii lor in comunitate. Fundatia Estuar este activa in patru orase din tara, Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj, avand infiintate 5 centre sociale in aceste orase si deserveste anual peste 2000 de beneficiari.

Valorile si principiile organizationale sustin respectul fata de beneficiar, confidentialitatea informatiilor primite de la beneficiar, lupta impotriva practicilor discriminatorii, incurajarea beneficiarilor sa-si asume riscurile unui trai obisnuit, cresterea tolerantei si intelegerii fata de persoanele cu nevoi speciale, respect fata de individualitatea si demnitatea beneficiarilor, promovarea sanselor egale pentru toti membrii comunitatii, cultivarea competentei si profesionalismului in cadrul serviciilor oferite si cultivarea spiritului de echipa si a abordarii interdisciplinare. Mai multe detalii pot fi gasite pe www.estuar.org si https://www.facebook.com/pages/Fundatia-Estuar/332024717001234

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiintata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala ce functionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucuresti, conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelul sectorului 6 masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie. Mai multe detalii puteti gasi pe http://www.protectiacopilului6.ro/ si https://www.facebook.com/dgaspc6.

Toate Drepturile Rezervate - Fundatia Estuar