Si eu merit o sansa 2018

 

Finantator: Consiliul local al sectorului 4, Bucuresti

Parteneri: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 4

Locuintele protejate reprezinta un proiect model de servicii sociale pentru adultii cu probleme de sanatate mintala din Romania, acesta fiind mentionat ca model de servicii aplicabil la nivel national. Proiectul Locuinte Protejate este oferit de Fundatia Estuar in parteneriat cu DGASPC s4 de peste 10 ani de zile.

Fundatia Estuar detine doua locuinte Protejate situate in sectorul 4, in care locuiesc 6 beneficiari- persoane cu probleme de sanatate mintala.

Prin intermediul acestui serviciu persoanele cu probleme de sanatate mintala beneficiaza de gazduire, au parte de sprijin emotional, informare si indrumare, socializare si petrecere a timpului liber, ingrijire personala, consiliere si totodata de reintegrare sociala.

Serviciul de consiliere (200 de persoane in fiecare an) la domiciliu a fost implementat pentru prima data de Fundatia Estuar, incepand cu anul 2008 in dectorul 4 din Bucuresti. In cadrul serviciului se organizeaza activitati de consiliere sociala, psihologica si psihiatrica beneficiarilor si familiilor acestora care locuiesc in propriile case, la care se adauga activitatile care pot fi accesate in mod gratuit in Centrul Social al Fundatiei Estuar. Obiectivul serviciului este imbunatatirea vietii beneficiarilor prin oferirea unei alternative la centrele clasice, o alternative viabila care aduce un plus si in ce priveste integrarea in comunitate a persoanelor cu probleme de sanatate mintala. In plus, prin serviciile de consiliere la domiciliu, se doreste oferirea unei alternative la serviciile clasice de consiliere, care ajuta mai mult beneficiarii si apartinatorii acestora.

Toate Drepturile Rezervate - Fundatia Estuar