Consultații gratuite pentru tinerii din satul Vărbila, Prahova, oferite de doctorul Cristian Andrei în EduCaravană

Doctorul Cristian Andrei și EduCaravana se vor afla în perioada 7-10 noiembrie în satul Vărbila, comuna Iordăcheanu, județul Prahova. În aceste zile, doctorul Cristian Andrei va oferi consultații psiho-soociale gratuite oamenilor din zonă, mai ales tinerilor care își caută drumul în viață.

În satul Vărbila locuiește o comunitate de romi, iar atenția doctorului Andrei se va îndrepta spre tinerii din această comunitate, din rândul cărora va alege câțiva reprezentanți pe care îi va implica în programul de peer educator – ca să le vorbească liceenilor despre ce înseamnă să fii rom.

Demersul face parte din proiectul „Educați azi, valoroși mâine”, derulat de Fundația Estuar în parteneriat cu Institutul pentru Relații Umane. EduCaravana a mai fost până acum în satul Bălteni din județul Dâmbovița, unde doctorul Andrei a acordat peste 200 de consultații gratuite persoanelor din comunitate.

Cheamă-l pe doctorul Cristian Andrei la tine la școală

EduCaravana va ajunge în următoarele luni în șapte județe din țară (București, Prahova, Giurgiu, Călărași, Dâmbovița, Cluj și Mureș), în comunitățile izolate, pentru a le oferi tinerilor din acele comunități consiliere psiho-socială. Tinerii din aceste județe își pot, de asemenea, înscrie liceul în program, chemându-l pe doctorul Cristian Andrei la ei în liceu.

Tinerii interesați trebuie să acceseze formularul de contact de pe platforma de consiliere on-line special concepută pentru EduCaravană – http://educaravana.ro/dr-andrei-in-liceu.

***

Pentru detalii,

Coordonator de proiect Florian Koleci

Telefon:0314171888

Email:office@estuar.org

www.estuar.org

***

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanțării nerambursabile este de 1.954.183 RON. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine Fundației Estuar. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org sau  www.granturi-corai.ro.

***

Fundația Estuar este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional. Misiunea Fundației Estuar este de a oferi opțiuni sociale și alternative persoanelor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitate.