Impreuna putem invinge mentalitatea, indiferenta, teama!

Phare 2006/018-147.03.12/02/24
Aplicant: Fundatia Estuar
Sursa de finantare: CFCU
Perioada de finantare: Decembrie 2008 – Noiembrie 2009
Locatia: Bucuresti, Cluj, Ploiesti, Botosani, Constanta
Suma finantata: 73.558 euro

Prin acest proiect promovam sanatatea mintala conform modelelor europene ale adolescentilor, tinerilor, educatorilor, medicilor de familie, apartinatorilor adultilor cu probleme de sanatate mintala pentru a putea contribui la includerea celor cu astfel de probleme in comunitatea romaneasca.
Am elaborat un Kit “Impreuna putem invinge Mentalitatea, Indiferenta, Teama!” care cuprinde 15 brosuri. Acest kit il folosim in cadrul unor campanii de informare in cate 6 licee si 2 facultati din Bucuresti, Cluj, Botosani, Constanta si Ploiesti.
Pe langa adolescentii si tinerii implicati in activitatile de informare si participare la campanii de strada, concursuri, conferinte de presa, cadrele didactice, consilierii scolari, medicii de familie, apartinatorii persoanelor cu probleme de sanatate mintala beneficiaza de discutii si cate 1 seminar de formare/locatie.

Obiectivele proiectului:
Obiectivul 1 – Am creat un kit de promovare a sanatatii mintale – “Impreuna putem invinge Mentalitatea, Indiferenta, Teama!” care se adreseaza adolescentilor, tinerilor, educatorilor, parintilor, medicilor de familie, apartinatorilor adultilor cu probleme de sanatate mintala, conform modelelor europene.
Obiectivul 2 – Campanie de informare a tinerilor, profesorilor, consilierilor scolari si parintilor privind problematica sanatatii mintale si modalitatilor de suport.
Obiectivul 3 – Seminarii in domeniul sanatatii mintale pentru profesori, consilieri scolari, medici de familie, apartinatori ai adultilor cu probleme de sanatate mintala, conform modelelor europene

Parteneri in proiect:
Inspectoratul Scolar Judetean Cluj
Autoritatea de Sanatate Publica a Judetului Cluj
Asociatia Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihici
Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucuresti
Casa Corpului Didactic Botosani
Inspectoratul Scolar al Judetului Botosani
Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Botosani
Autoritatea de Sanatate Publica Botosani
Fundatia Estuar – Filiala Constanta
Fundatia Estuar – Filiala Botosani
Proiectul doreste sa promoveze sanatatea mintala conform modelelor europene adolescentilor, tinerilor, educatorilor, medicilor de familie, apartinatorilor adultilor cu probleme de sanatate mintala pentru a contribui la includerea celor cu astfel de probleme in comunitatea romaneasca.

Vom elabora un Kit “Impreuna putem invinge Mentalitatea, Indiferenta, Teama!” care sa cuprinda o caseta video, un CD si 15 brosuri pe care sa-l folosim in cadrul unor campanii de informare in cate 6 licee si 2 facultati din Bucuresti, Cluj, Botosani, Constanta si Ploiesti. Pe langa adolescentii si tinerii implicati in activitatile de informare, participare la campanii de strada, concursuri, conferinte de presa, cadrele didactice, consilierii scolari, medici de familie, apartinatori ai persoanelor cu probleme de sanatate mintala vor beneficia de discutii si cate 1 seminar de formare/locatie. Acestia vor fi capabili sa continue activitatile proiectului si dupa terminare. Vor vorbi despre problemele lor adultii cu probleme de sanatate mintala, beneficiari curenti ai Fundatiei Estuar pentru ca informatia europeana nu numai sa ajunga la tineri, dar mai ales sa aiba valoarea “experientei” traite de cei care sunt stigmati. Vom folosi produsele si materialele campaniilor europene (avem permisiunea) SeeMe (Scotia) si MindOut (Anglia) care promoveaza si informeaza despre sanatate mintala in licee.
Pentru ca suntem membri cu drept de vot ai Mental Health Europe, avem acces la informatie europeana dar si la documente programatice europene care vizeaza sanatatea/politici de sanatate.

Obiectivul general al proiectului este de a promova sanatatea mintala conform modelelor europene adolescentilor, tinerilor, educatorilor, parintilor, medicilor de familie, apartinatorilor adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru a contribui la includerea celor cu astfel de probleme in comunitatea romaneasca.

Programul Phare 2006: Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele Phare, contactati cfcu.phare@mfinante.ro