Înscrie-ți liceul în programul de consiliere vocațională și psihologică gratuită

Fundația Estuar invită liceele din București, Cluj, Giurgiu și Ploiești să se înscrie în programul „Educați azi, Valoroși mâine”, în cadrul căruia fundația va organiza 20 de laboratoare de orientare profesională.

Proiectul vizează pregătirea pentru viață a peste o mie de adolescenți care după finalizarea liceului de multe ori sunt debusolați și nu știu încotro să apuce în viață.

În cadrul laboratoarelor vor fi organizate acțiuni de consiliere vocațională și se va face informare educațională în sănătate mintală. Concomitent cu activitățile în care vor fi implicați tinerii, vor fi consiliați părinții acestora, iar 100 de profesori și 50 de consilieri școlari vor fi ajutați să-și dezvolte cariera profesională.

Fiecare elev va realiza un plan de dezvoltare personală. Activitățile de dezvoltare personală vor fi evaluate de specialiști, prin aplicarea de instrumente psihologice la începutul proiectului (teste de evaluare a personalității, inteligenței emoționale, rezistenței la frustrare) și la finalul acestuia, pentru a putea cuantifica eficacitatea activităților desfășurate.

La activitățile de dezvoltare personală, care vor avea o durată de o oră/săptămână, vor participa în medie 5-10 elevi.

O altă activitate va fi informarea și educarea elevilor în domeniul sănătății mintale: care sunt cele mai întâlnite afecțiuni psihice și care sunt simptomele acestora. Proiectul va mai cuprinde și competitii, dezbateri, eseuri, proiecte pe teme sociale, educaționale, de sănătate (anti fumat, anti alcool, anti droguri, combaterea discriminării, combaterea agresivității în școli).

Cheamă-l pe doctorul Cristian Andrei la tine la școală

Totodată proiectul va beneficia și de o caravană a educației (EduCaravana), în care doctorul psihiatru Cristian Andrei, însoțit de specialiști din domeniul social și psihologic, va ajunge în șapte județe din țară, în comunitățile izolate, pentru a le oferi și tinerilor din acele comunități aceleași șanse la consiliere. EduCaravana va ajunge în următoarele zone ale țării: București, Ploiești, Giurgiu, Călărași, Dâmbovița, Cluj și Mureș. Tinerii din aceste județe își pot, de asemenea, înscrie liceul în program, chemându-l pe doctorul Cristian Andrei la ei în liceu.

Pentru asta, tinerii interesați trebuie să acceseze formularul de contact de pe platforma de consiliere on-line special concepută pentru EduCaravană – http://educaravana.ro/dr-andrei-in-liceu. Plaforma http://educaravana.ro/ a fost special concepută pentru a le da posibilitatea tinerilor din diverse zone ale țării să interacționeze online cu specialiștii implicați în proiect, chiar dacă aceștia nu ajung în localitățile lor.

***

Centrele socio-educaționale la care vă puteți înscrie liceele pentru proiectul „Educați azi, Valoroși mâine” sunt:

București: Centrul Social Sector 6

Str. Lt. Gh. Negel, nr. 1-3, sector 6, Telefon: 021/411.08.85 (intre orele 08.30 – 16.30)

Mobil: 0753.088.677 (intre orele 08.30 – 16.30), E-mail: office.cs6@estuar.org

Cluj: Centrul Social Cluj, Str. Gorunului nr. 21, etaj. 2 Cluj-Napoca, Telefon: 0364/10.10.97 (intre orele 08.30 – 16.30), Mobil: 0753.088.673 (intre orele 08.30 – 16.30)

E-mail: office.cluj@estuar.org

Ploiești: Centrul Social Ploiești, Str. Iuliu Maniu, nr. 26 A, Ploiesti, Telefon: 0344/143298 (intre orele 08.30 – 16.30), Mobil: 0753.088.671 (intre orele 08.30 – 16.30)

E-mail: office.ploiesti@estuar.org

Giurgiu: Centrul Social Giurgiu, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 83, Giurgiu, Mobil: 0758.119.322 (intre orele 08.30 – 16.30), E-mail: office.giurgiu@estuar.org

Pentru detalii,

 

***

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanțării nerambursabile este de 1.954.183 RON. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine Fundației Estuar. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org sau  www.granturi-corai.ro.

***

Fundația Estuar este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional. Misiunea Fundației Estuar este de a oferi opțiuni sociale și alternative persoanelor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitate.