Liceenii strigă tare tot ce-i doare

Fundația Estuar a prezentat azi rezultatele concursului național de eseuri video, organizat în licee, cu tema „Strigă tare ce te doare!”. Evenimentul s-a petrecut sunt forma unui duplex București-Cluj, marcând totodată încă o etapă a proiectului derulat în ultimul an în 20 de licee din țară, denumit „Educați azi, valoroși mâine”.

În concurs s-au înscris licee din patru județe – București, Prahova, Cluj și Mureș – elevii având posibilitatea să participe atât individual cât și cu clasa sau un grup de prieteni. Au intrat în finală opt clipuri video produse de liceeni, fiecare având un mesaj ales de autori.

În urma deliberării, juriul Estuar a ales cele trei clipuri câștigătoare:

  1. Roxana Voica (foto) – pentru originalitate, talent oratoric și respectarea temei concursului – câștigă o excursie de o zi împreună cu clasa ei – a 11-a B de la Liceul Grigore Moisil, București.
  2. Andrei Ferent – pentru mesajul emoționant – câștigă enciclopedii și materiale didactice pentru clasa a 10-a  de la Colegiul Tehnic Ana Aslan Cluj-Napoca,  din Cluj
  3. Eduard Stroe (foto) – pentru alegerea temei, spirit de echipă și frumoasa caracterizare a clasei a 11-a B din Colegiul Economic „Virgil Madgearu”,din Ploiești.

Ceremonia de premiere s-a derulat simultan în București și Cluj, cu participarea reprezentanților Fundației Estuar, a elevilor, profesorilor și părinților acestora.

 

u aceeași ocazie au fost arătate și rezultatele unui an de muncă a echipei Estuar în cadrul proiectului „Educați azi, valoroși mâine” – care a constat în cursuri de orientare psiho-socială în 20 de licee din țară și vizite în comunități izolate și sărace din șapte județe, cu EduCaravana doctorului psihiatru Cristian Andrei.

 

Vedeți filmele realizate de cei trei elevi câștigători:

1. Roxana Voica

2. Andrei Ferent

3. Eduard Stroe

 

Pentru detalii,

Coordonator de proiect Amedeea Enache

Telefon:0314171888

Email:office@estuar.org

www.estuar.org

***

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanțării nerambursabile este de 1.954.183 RON. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine Fundației Estuar. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org sau  www.granturi-corai.ro.

***

Fundația Estuar este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional. Misiunea Fundației Estuar este de a oferi opțiuni sociale și alternative persoanelor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitate.