Respect si sanse egale pentru femei

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Investeste in oameni!
Titlul proiectului: Respect si sanse egale pentru femei
ID Proiect: 122516
Fundatia Estuar este operator de date cu caracter personal nr. 17714

 

Proiectul “Respect si sanse egale pentru femei” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 “Investeste in oameni!”, Axa Prioritara nr 6: Promovarea incluziunii sociale.

Proiectul este implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania.
Proiectul isi propune integrarea profesionala si integrarea/reintegrarea pe piata muncii a 580 de femei si persoane care apartin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesionala/calificare, ajutor in initierea unei afaceri si oferirea de servicii de ingrijire a copiilor, astfel incat parintii acestora sa se poata intoarce la locurile de munca sau sa-si continue activitatea profesionala, dorindu-se astfel echilibrarea vietii profesionale cu cea de familie.
Activitatile proiectului

 • Cursuri de formare profesionala si calificare/recalificare pentru femei si persoane cu handicap. Acestea vor putea alege intre calificari precum confectioner, lucrator in comert, ingrijitor batrani la domiciliu, agent vanzari, casier, bucatar, agent securitate, vanzator, functionar informatii client, insa isi vor putea dezvolta si competentele de utilizare a calculatorului prin cursurile de operator introducere, validare si prelucrare date
 • Activitati de asistenta in vederea initierii unei afaceri si suport in procesul de construire a propriei afaceri prin care femeile isi vor putea dezvolta propria afacere
 • Servicii de acompaniere – dezvoltarea unei gradinite pentru copiii femeilor din grupul tinta al proiectului, un centru-pilot in care micutii vor fi primiti gratuit
 • Campanie de combatere a inegalitatilor, mai ales a celor bazate pe gen
 • Organizarea unui studiu pentru masurarea gradului de discriminare intre femei si barbati prin aplicarea unui chestionar la nivel local si regional pe un esantion de 1.200 de persoane, din care 80% femei, pentru a evalua impactul campaniei la nivel national. Vor fi organizate si 12 focus grupuri in Bucuresti-Ilfov, Cluj, Ploiesti si Giurgiu, la care vor participa reprezentanti din domeniile social, politic, public.
 • Realizarea unui website care sa ofere informatii despre serviciile oferite in cadrul proiectului, informatii utile cu privire la modul in care poate fi demarata o afacere, legislatie, acte necesare, povesti de succes, schimb de informatii , modalitati de rezolvare a problemelor in afaceri.

Rezultate anticipate:

 • 493 de persoane (femei si persoane cu handicap) participante la curs, care la finalul desfasurarii cursurilor primesc certificate de la Autoritatea Nationala de Certificare. Persoanele care vor participa la cursuri vor primi si subventii.
 • O gradinita pentru copiii persoanelor din grupul tinta al proiectului – un centru pilot, n cadrul caruia micutii vor beneficia gratuit de servicii de ingrijire si educare. Transportul copiilor la gradinita va fi si el gratuit.
 • Cursuri de antreprenoriat si activitati de asistenta pentru femeile care doresc sa isi deschida propria afacere. Vor fi acordate si premii pentru cele mai bune 10 planuri, care vor sustine deschiderea a 10 afaceri.
 • Un website care sa ofere informatii despre serviciile oferite in cadrul proiectului, informatii utile referitoare la demararea unei afaceri, legislatie, acte necesare pentru deschiderea unei afaceri, povesti de succes, schimb de informatii, modalitati de rezolvare a problemelor in afaceri etc.
 • 12 focus grupuri organizate in Bucuresti-Ilfov, Cluj, Ploiesti, Giurgiu – va rezulta un raport national cu privire la gradul de discriminare al femeii si grupurilor vulnerabile dar si impactul pe care un astfel de proiect il poate avea in viata grupurilor tinta.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro. Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Scrieti-ne la office@estuar.org sau sunati-ne la 0314171888 pentru informatii suplimentare.