Loc de implementare: Bucuresti, Cluj, Giurgiu, Ploiesti
Perioada de implementare: aprilie 2014 – octombrie 2015
Finantator: FSE
Parteneri: Fundatia Pretuieste Viata – beneficiar, Asociatia Telefonul Copilului si DGASPC sector 6, Fundatia Estuar – partener.
Grup tinta/ beneficiari: femei si persoane cu dizabilitati
Rezumat: Victimele violentei in familie si persoanele cu dizabilitati vor beneficia de consiliere psihologica, psihiatrica si juridica gratuita in cadrul centrelor de sprijin Estuar si vor putea participa la cursuri de calificare/recalificare, in urma carora vor obtine nu doar o certificare oferita de Autoritatea Nationala de Calificari, ci si o subventie, care va fi acordata la finalul cursului.
Beneficiarele vor putea alege intre mai multe cursuri: de lucrator in comert, de agent vanzari, de casier, de vanzator si de functionar informatii clienti, in timp ce persoanele cu dizabilitati vor invata cum sa utilizeze calculatorul la cursurile de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor(TIC).
Obiective:
Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea si facilitarea accesului la Servicii Sociale Integrate, psiho-medico-sociale prin consiliere psihologica, psihiatrica, juridica, pentru 450 de persoane victime ale violentei in familie si 200 persoane cu dizabilitati, prin cresterea participarii acestora la viata economica si sociala, promovarea unui mediu de viata sanatos si sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale asupra fenomenului violentei in familie .
Obiective specifice:
Furnizarea de programe de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza, adaptate atat pietei muncii, cat si nevoilor grupului tinta. 650 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile (450 de persoane victime ale violentei in familie, si 200 persoane cu dizabilitati, vor urma un curs de calificare/recalificare, pe domenii adaptate pietei muncii si nevoilor beneficiarilor.
Furnizarea serviciilor sociale integrate reprezentand servicii de informare, consiliere psihologica si consiliere psihiatrica, consiliere vocationala, juridica, asistenta pentru identificarea oportunitatilor de angajare prin intermediul a patru Centre de Sprijin Integrat, pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati.
Dezvoltarea serviciilor de informare, asistenta juridica si consiliere on line astfel incat membrii grupului tinta format din victime ale violentei in familie sa poata regasi armonia in familie si echilibrul emotional prin intermediul “unui numar de telefon gratuit” al Call-center-ului pus la dispozitia grupului tinta;
Sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale, asupra fenomenului violentei in familie prin realizarea unei campanii media, emisiuni pe tematica violentei in familie si a discriminarii.
Schimbarea atitudinii sociale privind persoane cu dizabilitati, prin derularea unei campanii de informare si promovare privind abilitatile persoanelor cu dizabilitati, si sensibilizarea comunitatii cu privire la necesitatea promovarii incluziunii sociale.
09sept.2024