Suport Ucraina

Obiective

  1. Oferirea de noi competențe specialiștilor (psihologi, asistenți etc.) și voluntarilor implicați în activitățile de sprijin ale celor care s-au refugiat din Ucraina.

Program de formare – Intervenție în situații de criză

Durata: 3 ore.

Public: Specialiști (psihologi, asistenți etc.) și voluntari. Luăm în considerare extinderea acestuia și pentru traducători și, pe parcurs, pentru alte categorii de potențiali beneficiari.

Conținut:
Ce este primul ajutor psihologic/ Acțiuni esențiale – Primul ajutor psihologic/ Stabilirea contactului/ Asigurarea siguranței fizice și psihologice și a confortului/ Stabilizarea persoanelor anxioase și agitate atunci când este necesar/ Colectarea de informații pentru nevoile și preocupările curente/ Acordarea de asistență practică/ Conectarea la sprijinul social (familie, prieteni, alți membri ai comunității)/ Furnizarea de informații privind adaptarea prin psihoeducație în general despre reacțiile la stres/ Asigurarea legăturii cu alte servicii specializate/ Barieră lingvistică.

  1. Servicii de sănătate mintală

2.1 Servicii de consiliere psihologică pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina care se află în România (online și offline).

2.2 Servicii psiho-sociale specializate pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală afectate de războiul din Ucraina care se află în România (activități de recuperare, consiliere, servicii rezidențiale).

2.3 Sprijin social-conectarea cu diverși actori pentru rezolvarea nevoilor pe termen scurt&mijlociu (incluzând aici plata pentru cei afectați a hotelurilor, meselor, biletelor de avion).

2.4 Integrare socială și plasare la un loc de muncă, activități de suport pe termen mediu

Perioada de finanțare:

08.03.2022 - 08.09.2022

Aplicant:

Fundația Estuar

Finanțator:

Project Hope

Website finanțator:

Loc de desfășurare:

Proiectul se desfășoară pe teritoriul României.