Ne-am bucurat de vreme bună, un spaţiu primitor şi un dialog purtat cu empatie şi flexibilitate. Copii, profesori, părinţi şi autorităţi au arătat deschidere spre colaborare şi au înţeles beneficiile procesului de photovoice … care nu este mereu uşor de ”digerat”.
Subiecte abordate: amenajarea de trotuare, construirea unui parc, amenajarea unui loc de joacă aproape de şcoală, păstrarea bunurilor în stare optimă pentru utilizare, colectarea selectivă a deşeurilor, igienizarea locului unde se află vechea moară.
Reacţiile la fotografiile expuse şi la efortul copiilor au fost foarte bune:
– “E bine că imaginile sunt surprinse de copii și prezentate cu şcoala.”
– “O comunicare mai bună între primărie şi şcoală ar ajuta mult.”
– “Mulţumim pentru oportunitatea de a vedea lucrurile prin ochii copiilor.”
– “Putem lua măsuri şi ne putem sprijini reciproc.”
– “Fiecare dintre noi poate contribui, cu resursele pe care le are…financiare, de timp, de oameni.”
-” Să fim mai atenți, să fim un exemplu de bună practică şi pentru alte comunități”.
– “Felicitări pentru responsabilizarea pe care vreţi să o aduceți la nivelul Stoeneştiului!”
– “La nivel de Consiliu Local putem crea grupuri interesate să se implice în activitatea de informare şi conştientizare.”
– ” Orice pas pentru construirea progresului este binevenit, iar Primăria îşi doreşte să implementeze cât mai multe proiecte care să aducă beneficii locuitorilor comunei. Ne dorim ca voi, copiii, să găsiți motive pentru a rămâne şi a ‘construi’ aici…acasă.”
Proiectul este finanțat prin POCU și desfășurat în parteneriat între: Fundația Estuar, Asociația4Change și Centrul educațional pentru copii isteți.