09sept.2024
CE VĂ PUTEM OFERI?
Oferim empatie, sprijin și oportunități de colaborare
De-a lungul celor 30 de ani de activitate, am dezvoltat și perfecționat o gamă largă de servicii și programe cu care venim în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate mintală pentru a îi ajuta să se integreze mai ușor în comunitate, familiilor și susținătorilor acestora pentru a face față provocărilor, altor organizații, în proiecte de colaborare. Continuă să afli mai multe informații selectând una din variantele de mai jos. Pentru cine te informezi?
Proiecte în desfășurare – avem în acest moment un număr mare de proiecte la nivel local, național și internațional. Vezi lista întreagă de proiecte și contactează-ne dacă dorești să afli mai multe detalii.
Proiecte încheiate – dacă vei vedea diversitatea, amploarea, domeniile abordate în proiectele noastre încheiate îți vei face o imagine mai clară asupra capacității și expertizei noastre.
1211460
Ore consiliere psihologică
127000
Ore consiliere juridică
932650
Participanți campanii
3050
Proiecte finalizate
Ai nevoie de mai multe informați despre sănătatea mintală?
Cele mai frecvente întrebări
Ce pot face dacă am temeri legate de sănătatea mea mintală?
Îți recomandăm să vorbești cu cineva în care ai încredere. Poate fi un prieten, un coleg, cineva din familie sau un specialist. De asemenea, caută informații din surse de încredere legate de temerea ta. Acest lucru poate să te ajute să ai o idee despre ceea ce experimentezi și să cauți ajutor.
Cu ce mă puteți ajuta?
Dacă experimentezi o problemă legată de sănătate mintală, este foarte posibil ca unele din serviciile pe care le oferim să fie potrivite pentru tine. Vezi AICI cum te putem sprijini.
Cum pot beneficia de un loc în una din locuințele protejate ale fundației?
Cel mai bine este să suni la 031.41.71.888 și să vorbești cu cineva din echipa fundației care îți va răspunde tuturor întrebărilor.
Am în familie sau printre prieteni pe cineva cu o problemă de sănătate mintală. Cum pot ajuta?
Susține această persoană să ceară sprijin de specialitate de la un medic sau un psiholog. Acesta poate fi un prim pas. De asemenea, vorbește-i despre Fundația Estuar și despre posibilitatea de a primi sprijin în unul din centrele organizației.
Cineva din zona în care locuiesc pare a avea o problemă de sănătate mintală. Locuiește singură, este izolată social și nu vorbește cu nimeni. Îmi este teamă că viața îi poate fi în pericol. Ce pot face?
Dacă deja ai încercat să vorbești sau să ajuți și ai fost respins, anunță autoritățile și cere ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul/ sectorul tău să facă o anchetă socială și să sprijine persoana în cauză.
Ce pot face ca voluntar la Fundația Estuar?
Te poți implica direct în activitățile Centrelor Sociale ale fundației din București, Ploiești, Cluj sau Giurgiu sau poți să ne sprijini de la distanță. Ne poți ajuta oferind din timpul și abilitățile tale. Spre exemplu, ne poți ajuta cu logistica organizării evenimentelor online sau offline, cu traducerea unor materiale, cu dezvoltarea de unor aplicații software sau platforme care să ne ușureze activitatea sau chiar cu organizarea unor evenimente de strângere de fonduri.
Trimite-ne CV-ul tău la office@estuar.org menționând cum ne poți sprijini sau vino direct la oricare dintre sediile noastre.Cum pot preveni problemele de sănătate mintală?
Toți putem pe parcursul vieții să avem probleme de sănătate mintală. Dezvoltarea de mecanisme de reziliență, de bunăstare și de căutare de sprijin de specialitate ajuta în prevenție.
Cum vă pot sprijini?
Mulțumim pentru gândurile bune. Ne poți sprijini printr-o donație AICI, fie din timpul tău prin voluntariat (vezi mai sus cum poți deveni voluntar la Fundația Estuar), fie donând acum aici>.